Yargıtay Memur Alımı Başladı!

Yargıtay Başkanlığına 151 kamu personel alımı gerçekleştirileceği ifade edildi. Söz konusu adaylar çeşitli sınav sürecinden geçti. Tüm süreçle ilgili merak edilenleri haberimizde derliyoruz.

Yapılan açıklamalara göre Yargıtay Memur Alımı kapsamında koruma ve güvenlik görevlisi, mütercim tercüman, hizmetli, şoför ve mübaşir gibi alanlarda istihdam sağlanacak. Başvuru yapanlar ise sonuçları bekliyor.

151 Memur Alımı

Başvuruların sonlanmasından sonra başvuruların incelenmesi kaldı. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar KPSS puanlarına göre sıralanacak. En yüksek KPSS puanın alanlar daha rahat bir süreçten geçmesinin yanı sıra herkese sözlü mülakatta yapılacak.

Yargıtay’da Memur Alım Sınavı Nasıl Oluyor?

Yargıtay’da çalışmak üzere çeşitli sınav sisteminden geçen adaylar son olarak mülakata kalıyor. Genel olarak sınavla ilgili bilgiler şu şekilde;

Destek Personeli (Şoför) pozisyonuyla ilgili olarak araç kullanma ve mesleki bilgiyi ölçecek sistem. Teknisyen pozisyonları için mesleki yeterlilik sınavı.

​​​​​​​

Değerlendirme puanı ise 100 üzerinden yapılacak. Uygulama sınavında 50 ve üzeri puan alan kişilerin tamamı da sözlü sınava kalacak.

İstisnasız her pozisyon için sözlü sınav gerçekleştirileceği gelen bilgiler arasında. Sözlü sınav konularına bakıldığında ise şu şekilde:

  • Mesleki Bilgi (30)
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (15)
  • Genel Kültür (15)
  • Kavrama ve İfade Yeteneği (20)
  • Özgüven, Tutum ve Davranış (20)

Söz konusu adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için tam 70 puan almaları gerekiyor. Başvuru sonucuyla ilgili bilgiler ise Yargıtay’ın duyuru sekmesinde yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Personel İlanları Haberleri