Sosyal Güvenlik Kurumu, kendi bünyesinden istihdam etmek üzere 25 müfettiş yardımcısı için ilan verdi. İşe alınacak adaylar, yazılı ve sözlü sınava göre belirleneceklerdir. Yazılı sınavda başarılı olmayan adaylar sözlü sınava çağırılmayacaktır.
Başvuru Şartları
- TC vatandaşı olmak.
- Kamu haklarından mahrum olmamak.
- Güvenlik ve arşiv soruşturmasında olumlu sonuçlanmak.
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak.
- 01.01.2022 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.
- Lisans düzeyinde hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği mühendisliği bölümünden mezun olmak.
- KPSS 2020-2021 KPSSP48 puan türünde en az 80 almış olmak.
- Sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye engel olmaması.
Başvuru Yeri ve Şekli
Başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını 06.12.2021 - 17.12.2021 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden yapacaktır. Başvurular çevrim içi alınacak olup şahsen, posta vb. başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar. TC Kimlik Numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak, "Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Aday Başvuru Formu" nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra "tamam" ve "onayla" butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır. Yazılı sınava katılmaya hak kazana adayların listesi Kurumun internet sitesinde yayımlanacaktır.
Yazılı Sınav Konuları
Kamu Maliyesi: Maliye Teorisi (Kamu Gelir ve Giderleri, Kamu Borçları ve Bütçesi), Maliye Politikası, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi. Ekonomi: Ekonomi Teorisi (Mikro, Makro İktisat ve İktisadi Analizi), Ekonomi Politikası, Para Teorisi ve Politikası, Uluslararası Ekonomi, Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar. Hukuk: Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku), İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usul Hukuku, Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku. Muhasebe: Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi. Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca, dillerinden birisi.