85 bin personel alımı yapan Sağlık Bakanlığı illere göre kontenjan dağılımı ile ilgili açıklamada bulundu. Hangi kadroya kaç kişi alınacağı belli oldu.
Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlanıyor. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı 85 bin Personel alımında gelişmeler devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı bazı kontenjanlarda dağılımlar belli oldu. Bazı Şehirlerin Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamalarda Kontenjan dağılımları belli oldu. Ancak son olarak edindiğimiz bilgiye göre Hemşire, Ebe ile Tekniker ve Teknisyen alımları için sayı belli oldu.
85 Bin Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Belli Oldu!
Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı kapsamında,
- 12.000 Hemşire,
- 3.000 Ebe,
- 42.000 Tekniker ve Teknisyen,
alımı yapılacak. Detaylı olarak alım yapılacak kadrolar ise, Biyolog, Çocuk Gelişimcisi, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, Psikolog, Sağlık İdarecisi / Sağlık Yönetimi, Adli Tıp Sağlık Teknikeri, Ağız Diş Sağlığı Teknikeri, Ameliyat Teknikeri, Diş Teknikeri, Diyaliz Teknikeri, Eczane Teknikeri, Evde Bakım Teknikeri, Fizik Tedavi Teknikeri, İlk ve Acil Yardım Teknikeri, İş ve Uğraşı Terapisti Teknikeri, Odyometri Teknikeri, Ortopedi Teknikeri, Podolog Teknikeri, Anestezi Teknisyeni, İlk ve Acil Yardım Teknisyeni, Laboratuvar Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni, Tıbbi Sekreter Teknisyeni, Sosyal Çalışmacı şeklindedir.
Şehre Göre Bazı İllerin Kontenjan Dağılımı da Belli Oldu!
- Muğla 661 Sözleşmeli Sağlık personeli,
- Niğde 240 Sözleşmeli Sağlık personeli,
- Siirt 243
- Şırnak 332
- Isparta 404
- Sakarya 925
- Adıyaman 366
- Afyonkarahisar 477
- Aydın 919
- Erzincan 249
- Mardin 387
- Mersin 910
- Nevşehir 288
- Siirt 243
- Şırnak 332
- Trabzon 802
- Aksaray 295
- Osmaniye 227
- Kırıkkale 191
- Manisa 1033,
- Batman 292
- Diyarbakır 797
- Karabük 216,
- Van 657,
- Bartın 141,
- Bolu 389
- Giresun 534
- Yozgat 458
- Kilis 415
- Gaziantep 1263
- Denizli 620
- Sivas 440
- Amasya 319
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?
Sağlık bakanlığı personel alımında genel ve özel nitelikler aranacak. Bu kapsamda adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartarı sağlıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.
Özel olarak ise adaylardan KPSS ve alanına göre nitelikler aranacaktır.
KPSS Şartı Ne Olacak?
İlgili sağlık bakanlığı alımlarında KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda lise için P94, Ön Lisans içi P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gerekmektedir. KPSS geçerlilik yılında 2020, 2021 veya 2022 KPSS puan türü olabilir.
Mesleğe Göre Özel Şartlar Ne Olacak?
Hemşire Alımı Şartı:
Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik‐Ebelik‐Sağlık Memurluğu Alanı ‐ Ebelik‐ Hemşirelik Dalının, Hemşirelik‐Ebelik‐Sağlık Memurluğu Alanı ‐ Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik‐Ebelik‐Sağlık Memurluğu Alanı ‐ Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.
Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak.
Odyolog Alımı Şartları:
Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.
Perfüzyonist Alımı Şartları:
Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.
Dil ve Konuşma Terapisti Alımı Şartları:
Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.
Sağlık Fizikçisi Alımı Şartları:
Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.
Sağlık Teknisyeni ( İlk ve Acil Yardım ):
Bu unvana başvuracak adaylar, Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin ek-1’de belirtilen aşağıdaki görevleri yapacaklardır.
a) İntravenöz ve intraossöz girişim yapar.
b) Temel hava yolu uygulamaları, endotrakeal entübasyon ve oksijen uygulaması yapar.
c) Uygun taşıma tekniklerini uygular.
ç) Temel yaşam desteği protokollerini uygular. Bu uygulama sırasında yarı otomatik ve tam otomatik eksternal defibrilatörleri kullanır. d) Travma stabilizasyonu ile kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyonu sağlar. e) Hastanın nakle hazır hale gelmesini sağlar. f) Yara kapatma ve basit kanama kontrolü yapar.
g) Acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olur.
ğ) Monitörizasyon ve defibrilasyona yardımcı olur.
h) Görevinin tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanır.
ı) Ambulansı teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulundurur, gerektiğinde ambulansta sürücülük görevi yapar.
Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Ne Zaman?
Sağlık Bakanlığı bünyesine alımını yapacağı personel adayları için süreç Kasım ayında bekleniyor. Gelmiş olan haberlere göre alımların yakında olduğunu söylemek isteriz.