Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS Puanı Şartıyla Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı İlanı

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli 15 bilişim personeli alımı yapacak. Sözleşmeli bilişim personeli başvuruları ne zaman? Sözleşmeli bilişim personeli başvuruları nasıl yapılacak? Sözleşmeli bilişim personeli başvuru şartları nedir? Haberimizin detayında...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Resmi Gazete'de bilişim personeli alımı yapacağını yayınladı. Bakanlık merkez taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 15 bilişim personeli alımı yapacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını 06 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için KPSS'den en az 70 almış olmak gerekiyor. İşe alınacak olan adaylar sınav yöntemi ile belirlenecektir. Sınav soruları başvurduğu pozisyonun teknik ve özel şartlarında belirtilen tüm konuları kapsayacaktır.

Bilişim Personeli Başvuru Şartları

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

2) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

3) Kamu haklarından mahrum olmamak.

4) Yapılacak arşiv ve güvenlik soruşturmasında olumlu sonuçlanmak.

5) Lisans düzeyinde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

6) En az iki program dili bilmek ve bunu kanıtlamak (Sertifikalar sınavla alınmış olmalıdır.).

7) Erkek adaylar için askerlik ilişiğinin olmaması.

8) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 yıl, üç katını geçmeyecekler için en az 5 yıl, ücret tavanı 4 (dört) katını geçmeyecekler için en az 8yıl mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

9) Lisans düzeyinde fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

10) KPSS-2020 veya KPSS-2021 P3 puan türüne sahip olmak.

Bilişim Personeli Başvurusunda İstenen Belgeler

1) Fotoğraflı olmak şartıyla özgeçmiş.

2) Lisans eğitimini yurtdışında tamamlanmış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği.

Bilişim Personeli Başvuru Yeri, Şekli ve Zamanı

Başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını 19.11.2021 tarihinden 06.12.2021 tarihine kadar yapabilecekler. Adaylar başvurularını e-Devlet (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı / Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekler. Posta e-posta vb. yöntemlerle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Personel İlanları Haberleri