Adalet Bakanlığı duyurdu! CTE için 80 personel alınacak

Adalet Bakanlığı önemli bir açıklama ile karşımıza çıktı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 80 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Başvuru şartları resmen açıklandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için 80 sözleşmeli personel alınacak. İşte başvuru şartları ve ilanla ilgili tüm ayrıntılar...

Adalet Bakanlığı farklı mesleklerden bay bayan çok sayıda personel alımı yapmak için yeni bir iş ilanı yayınladı. Bakanlığa bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne farklı meslek gruplarından 80 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Personel alımı için başvurular 30 Eylül 2022 tarihinde başlayacak 14 Ekim’de sona erecek.

Peki, Adalet Bakanlığı CTE hangi mesleklerden kaç personel alımı yapacak? Alım yapılacak meslekler için aranan şartlar nelerdir? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

PERSONEL ALIMINDA KONTENJAN DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede kuruma 37 Psikolog, 16 Öğretmen, 19 Sosyal Çalışmacı, 2 Veteriner, 1 Mühendis (inşaat), 1 Mühendis (gıda) ve 4 Fizyoterapist olmak üzere toplam 80 personel alımı yapılacağı belirtilmiş, ilgili alım için başvuru yapmak isteyen adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra özel şartlarını da yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti.

CTE PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK

Başvurular, 30 Eylül 2022 saat 09.00’da başlayıp, 14 Ekim 2022 saat 17.30’da sona erecektir. Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

CTE personel alımı için başvuru yapmak isteyen adaylarda aranan şartlar şu şekilde sıralandı

ÖZEL ŞARTLAR:

Psikolog pozisyonuna başvuracak adaylar için; a) Psikoloji lisans programından mezun olmak, b) 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak,

Öğretmen pozisyonuna başvuracak adaylar için; Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak, 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak,

Veteriner pozisyonuna başvuracak adaylar için;

  1. a) Veteriner lisans programından mezun olmak,
  2. b) 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak,

Mühendis (İnşaat) pozisyonuna başvuracak adaylar için;

  1. a) İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak,
  2. b) 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak.

Mühendis (Gıda) pozisyonuna başvuracak adaylar için;

  1. a) Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olmak,
  2. b) 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak.

Sosyal Çalışmacı pozisyonuna başvuracak adaylar için;

  1. a) Sosyal Hizmetler lisans programından mezun olmak,
  2. b) 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak.

Fizyoterapist pozisyonuna başvuracak adaylar için;

  1. a) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak,
  2. b) 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak.

Not: Yukarıda yer alan unvanlara Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların denklik belgesini sistemde “Denklik Belgesi” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı https://denklik.yok.gov.tr/kktc-basvuru internet adresinde yayımlanan Milletlerarası Anlaşma gereği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının ön lisans ve lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerlidir.” hükmüne yer verilmiştir.

Bu kapsamda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerden mezun olan adayların ÖSYM tarafından yerleştirildiklerine dair belgeyi “Denklik Belgesi” alanına yüklemeleri gerekmektedir. Yüksek Öğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı https://denklik yok.gov.tr/kktc-basvuru internet adresinde detaylı bilgi yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Personel İlanları Haberleri