Adalet Bakanlığı; 800 adli yargı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı ve 100 idari yargı olmak üzere 1000 hakim ve savcı alımı yapacak. Başvurular 2-11 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.
Başvuru yapan adaylar için ÖSYM tarafında 25-26 Aralık tarihleri arasında dört oturum şeklinde gerçekleşecek sınav yapılacaktır. Sınavlar, İstanbul (Kadıköy, Beyoğlu, Maltepe, Ataşehir, Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer ), Ankara (Çankaya) ve İzmir ( Bornova, Karşıyaka, Çiğli )'de merkezi olarak gerçekleştirilecektir. 1. oturum: Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi, 25 Aralık 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacaktır. 2. oturum: Adli Yargı Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın Adli Yargı Testi 25 Aralık 2021 tarihinde saat 14.45'te yapılacaktır. 3. oturum: İdari Yargı Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın İdari Yargı Testi 26 Aralık 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacaktır. 4. oturum: Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın Adli Yargı-Avukat Testi 26 Aralık 2021 tarihinde saat 14.45'te yapılacaktır.
Sınavlara başvurmak için detaylar...
Başvuru yapmak isteyen adaylar, Başvurularını T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM bireysel şifreleri ile birlikte ÖSYM'nin resmi sitesi (ÖSYM'nin resmi internet sitesi için tıklayınız.) üzerinden 2-11 Kasım 2021 tarihleri arasında yapacaktır. Başvurular ÖSYM'nin internet sitesinden yapılacak olup posta yolu ile başvuru alınmayacaktır. Geç başvuru tarihi 18 Kasım 2021 tarihinde başlayacaktır.
Sınavda sorular çoktan seçmeli olacak ve aşağıdaki konulardan oluşacaktır:
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi: Tüm adaylar için ortak ve zorunlu testlerden oluşur.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (6 soru), Matematik (6 soru), Türk Kültür ve Medeniyetleri (6 soru), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (6 soru) ve Temel Yurttaşlık Bilgisi (6 soru) konularıyla ilgili sorulardan,
Ortak Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku (7 soru), İdare Hukuku (7 soru), İdari Yargılama Usulü (7 soru), Hukuk Yargılama Usulü (7 soru) ve Medeni Hukuk (7 soru) konularıyla ilgili sorulardan oluşur.
Adli Yargı Testi: Bu test, Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.
Adli Yargı Testi: Borçlar Hukuku (6 soru), Ceza Hukuku (6 soru), Ceza Yargılama Usulü (6 soru), Ticaret Hukuku (6 soru), İş Hukuku (5 soru), İcra ve İflas Hukuku (6 soru) konularıyla ilgili sorulardan oluşur.
Adli Yargı-Avukat Testi: Bu test, Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar içindir.
Adli Yargı-Avukat Testi: Borçlar Hukuku (6 soru), Ceza Hukuku (6 soru), Ceza Yargılama Usulü (6 soru), Ticaret Hukuku (6 soru), İş Hukuku (5 soru), İcra ve İflas Hukuku (6 soru) konularıyla ilgili sorulardan oluşur.
İdari Yargı Testi: Bu test, İdari Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.
İdari Yargı Testi: Borçlar Hukuku (Genel Hükümler, 7 soru), Ceza Hukuku (Genel Hükümler, 7 soru), Vergi Hukuku (7 soru), Vergi Usul Hukuku (7 soru), Maliye-Ekonomi (7 soru) konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinde 65 soru bulunacak ve cevaplama süresi 80 dakika olacaktır.
Adli Yargı Testi, Adli Yargı-Avukat Testi ile İdari Yargı Testinde 35'er soru bulunacak ve cevaplama süresi her bir test için 50'şer dakika olacaktır.
Başvuru kılavuzu için tıklayınız.