Milli Eğitim Bakanı Özer, yine eğitimde fırsat eşitliğine değindi. Özer: "Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yeni dönemde en fazla ağırlık verdiğimiz konu, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak." dedi. COVİD19 nedeniyle bütün öğrencilerin aynı imkanı olmadığına değinen ÖZER okulların açık tutulmasının gerekliliğine ilişkin sözlerini hatırlatarak bu süreçte yaptıkları çalışmaları özetledi.
ÖZER, "Türkiye'nin COVID19 sürecinde normalleşmesi için, eğitim sisteminin normalleşmesi ve yüz yüze eğitime devam edebilir hâle gelmesi gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.
Destekleme ve Yetiştirme kurslarının içeriği değişiyor
ÖZER, COVID19 sürecinde ki kayıpların kısa sürede yüz yüze eğitim ile telafi edileceğini söyledi. Bu kapsam da yetiştirme kursları ile ilgili de yeni kararlar aldıklarını açıkladı. ÖZER: "Yarın ve 27 Ekim'de Türkiye'de ilk defa 7, 8, 11 ve 12. sınıfların Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrenme kayıplarını tespit etmeye yönelik kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4,5 milyon öğrencimiz katılacak. Öğrenciler, Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde hangi durumdalar, bulundukları seviyeye göre hangi takviyeleri almaları gerekiyor, hangi destekleme mekanizmalarını devreye sokmamız gerekiyor, onun ölçümlerini bu hafta içinde tamamlayacağız. Bu sınıf düzeylerindeki destekleme ve yetiştirme kurslarını ve diğer taraftan diğer destekleyici materyalleri, bu yaptığımız araştırmanın bulgularına göre şekillendireceğiz." Bakanlığın yardımcı kaynak materyalleri çalışmalarına ilişkin de bilgiler aktaran Özer, Kasım ayı itibarıyla hazırladıkları yardımcı kaynakları tüm öğrencilere ücretsiz ulaştıracaklarını söyledi.
TOBB ve Eğitim İş Birliği
Mesleki eğitimde gelişmelerin hepsini TOBB ile birlikte yaptıklarını ifade etti. ÖZER: "Gelinen noktada mesleki eğitim artık, üretim kapasitesiyle iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde aldığı mesafelerle çok daha görünür olmaya başladı. Artık mesleki eğitimde sorunlardan değil, yeni açılımlardan bahsetme döneminin geldiğini'' sözlerine ekledi.
2022 yılının sonunda metropol şehir İstanbul'da anaokulları sayısı 750'ye ulaşacak
ÖZER: "2022 sonuna kadar 3 yaş grubundaki okullaşma oranını yüzde 14'ten yüzde 50'ye, 4 yaştaki okullaşma oranını yüzde 35'ten yüzde 70'lere, 5 yaştaki okullaşma oranını ise yüzde 78'den yüzde 90'ların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılında ise hedefimiz, 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişimi yüzde 100'e çıkarmaktır. Bu konuda her türlü planlamamızı yaptık." şeklinde konuştu.