20. Eğitim Şuarası'na katılım için ek süre verildi. 20. Eğitim Şuarası 01.12.2021-03.12.2021 tarihleri arasında yapılacak olan toplantıda 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' teması altında fikirler ve görüşmeler sunulacak. Görüş bildirmek isteyen eğitimciler için, 10 Ekim'den sonra gelen talepleri de kabul edilecek ve yeni görüş vermek isteyenler, bugünden itibaren 29 Ekim'e kadar sura.meb.gov.tr adresine görüşlerini bildirebilecekler.
Eğitim ve öğretimle ilgili konuları inceleyip tavsiye kararları alan Millî Eğitim Şurası 01.12.2021-03.12.2021 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında yapılacak.
20. Eğitim Şuarasın da, Eğitimde Fırsat Eşitliği" ana teması altında "Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" gibi görüşler Milli Eğitim Şuarası'nın gündemini oluşturacak.
20. Eğitim Şuarasına Kaç Görüş Alındı?
Bu güne kadar toplam bireysel ve kurumsal 28 bin 188 görüş alındı.
01.12.2021-03.12.2021 tarihleri arasında toplanacak ve kendisinin de bulunacağı şuara için Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eğitim alanında Türkiye için yeni ufuklar açacağına inandığım Milli Eğitim Şurası'nı bu yıl 1-3 Aralık tarihleri arasında toplama kararı aldık. Milli Eğitim Şurası'nın şimdiden tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Uzun bir aradan sonra toplanacak şuara için Bakan Özer: "20'nci Milli Eğitim Şurası’nın başlığı 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' olacak. Şurada üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, 'Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği', 'Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi' ve 'Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi' olacak" dedi.
Eğitim Şuarası Nedir?
Eğitim Şuarası, eğitim ve öğretimle ilgili konulan incelemek ve öneri niteliğinde kararlar almakla görevli en yüksek danışma kuruluna verilen isimdir. Talim ve Terbiye Kurulu'nca hazırlanan yönetmelik, program ve ilkeleri inceleyerek Eğitim Şuarası komisyon üyeleri tarafından, üyelerin oylaması sonucunda karara bağlanır. Bu kararlar en son MEB'in onayı ile faaliyete geçirilir.
Eğitim Şuarası'nın Eğitime Katkıları Nelerdir?
Eğitim Şuarası'nda ki gündem tamamen öğrencilerin, öğretmenlerin faydası kapsamında yapılmaktadır. Öğrenciler için eğitim alırken en idealinin ne olduğuna kararlar verilir. Eğitimde iyileştirme yöntemlerine başvurulur.
Eğitim Şuarası Komisyonu Kimlerden Oluşur?
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Bakan Yardımcısı, Müsteşar ve Bakanlık merkez teşkilatı birim amirleri" ve konu hakkında uzmanlaşmış kişiler tarafında oluşur.