Karşınızda Ocak 2023 Zamlı Maaş Tablosu! Tam Tamına Yüzde 67 Artış Bekleniyor!

Ocak 2023'te bir artış var. Memurlara ve emeklilere yüzde 67 zam, aile yardımı ve diğer iyileştirmeler yapılacak. En düşük ücrete karar verildi.

Ocak 2023'te zamlar için bir ücret tarifesi ortaya çıkıyor. Daha fazla iyileştirme ile yüzde 67'lik bir artış olacak ve en düşük gelir 10.831 TL olacak. Milyonlarca devlet memuru, emekli ve asgari ücreti alan kişi Ocak ayındaki artışı bekliyor. Ek olarak, oranlar yavaş yavaş yükseliyor. Merkez Bankası'nın yaptığı Yıl Sonu Piyasa Beklenti Anketi'ne göre, birçok kişinin yıl sonundaki gelir artış hızı belirlendi. Ek olarak, maaşlar Vatandaşı daha fazla iyileştirme ile memnun edebilecektir. Memurlar için en düşük maaş 10.831 TL, emekliler için en düşük maaş 5524 TL olacak. Memurlar maaşlarına ek olarak aile yardımı da alacaklar.

Emekliler ve asgari ücreti alanlar da dahil olmak üzere milyonlarca devlet çalışanı, yılın başında ücretlerindeki artışı düşünüyor ve araştırıyor. Emekliler ve kamu çalışanları için Ocak ayı artışının rakamları zamanla netleşmeye başladı. Özellikle Merkez Bankası tarafından yapılan piyasa katılımcısı anketi bu konunun araştırılması için faydalı bilgiler sağlamıştır. Merkez Bankası Yıl Sonu Beklenti Anketi, yıllık enflasyonun yüzde 67,78 olacağını tahmin ediyor. Bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları %17,86, emekli memurların maaşları ise %18,96 artacak. Peki tahminlere göre Ocak 2023'teki zamdan kimler etkilenecek?

Ocak Ayında Memura Çifte Zam Fırsatı

Ocak ayı için milyonlarca kamu çalışanına müjdeli haber geldi. 2022'den sonra enflasyon tahmini doğru çıkarsa, memurlar maaşlarında %18,96 artış görecekler. Yıl sonunda, sivil personel de ek bir iyileştirme oranına erişecektir. Sonuç olarak milyonlarca devlet memuru yeni yıla çift maaşla başlayacak. Enflasyon rakamları tamamen belirginleştikten sonra gerçek zam oranı su yüzüne çıkacaktır. Bununla birlikte, toplu sözleşme, emekli memur için ilk ücret artışı olarak %8'lik bir artış görecek. Muhasebe enflasyona bağlı farkı da gösterecektir. Aynı zamanda ailenin de desteğiyle ek iyileştirme planlanmaktadır. Tüm iyileştirmelerin yapılması halinde en düşük memur maaşının 10.831 TL olması bekleniyor.

En Düşük Emekli Maaşı Belirlendi

Emekli maaşı da tıpkı memur maaşı gibi sene başında değişecek. Yıl başında uygulanacak zam ile emeklilerin toplamda en az 5500 TL ödeme alması gerekiyor. Hükümetin aile destek paketi girişimi emeklileri de destekleyecek. Memurlar için Ocak ayı maaş zammı sonucunda maaş katsayısı yükselecek. Bu senaryoda aile desteği de artacaktır. Çalışmayan eş için tazminat ayda 902,0 5 TL'ye kadar çıkarken, memur maaşlarındaki artışın ise yüzde 18,96 olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri