Doları olanlar dikkat! Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama

Ünlü ekonomist Necmettin Batırel dolar yorumları ile adından sıkça söz ettiriyor. Sürekli olarak yatırımcılara karşı uyarıda bulunan isim, son yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.
03 Kasım 2022 22:07 Ekonomi
Doları olanlar dikkat! Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama

Necmettin Batırel dolar kuru ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Şirketlerin döviz stokçuluğunun sonunun geldiğini ifade eden Batırel, kurlarda gevşeme başlayacağına işaret etti.

Şakkadanak çıkışıyla tanınan, Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, bugün Twitter hesabından şirketlerin dolar bozdurmasına ilişkin bir yorumda bulundu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Necmettin Batırel, “Merkez Bankası ve BDDK’nın uyarıları etkili oldu. Şirketler geçen hafta 2,3 milyar dolar bozdurdu. Bu daha başlangıç arkası gelecek” dedi.

d2.jpg

BDDK, nisan ayında döviz alım satım işlemlerine ilişkin olarak bankalara gönderdiği açıklamada, "Tüm müşterilerin direkt erişiminde olan yabancı para (YP) işlem platformlarından yeni işlem yapılmaması, limit belirlemelerinin gözden geçirilmesi, müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanması bakımından YP işlem taleplerinin şubeler, hazine birimleri, mobil ve internet bankacılığı kanalları üzerinden gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekli görülmektedir" ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.